Afveje

Dette er bloggen Afveje, der rejser aktuelle og konstruktive debatter om vejledning og uddannelse. Bloggen, hvor skarpe tunger stiller anderledes spørgsmål. Bloggen, der udfordrer og beriger med nye indsigter.


Dette er også bloggen, hvor vi inviterer jer med inden for. For selv om det hænder, at redaktionens egne folk kommer på banen med et indlæg, vil vi allerhelst have, at det er jer, der lægger stemmer til. Så skriv til os med forslag til det menneske, du gerne vil læse en blog af, det emne, du gerne vil læse om – eller når du har mod på selv at stille op. 


Er du ikke tilmeldt Vejlederforum? Få et gratis prøveabonnement


08-10-2018
author:
Dennis Nørmark
Image:
Normark 200x200
Short text:
Har det formelle uddannelsessystem spillet fallit, og er uddannelse spild af tid og penge? Er hackschooling et ungdomsopgør med et system, der overuddanner til pseudoarbejde? I hvert fald er hackschooling en påmindelse til uddannelsessystemet om, at der er gået noget galt.
 
09-08-2018
author:
Lene Tangaard
Image:
Lene 200x200
Short text:
Når omverdenen presser på med nye forventninger til vejledningens opgave, kan vanebrud være løsningen.
14-06-2018
author:
Anders Ladegaard
Image:
Anders L 200x200
Short text:
Det går godt og skidt på én gang: Ny danmarksrekord i antal unge med ungdomsuddannelse, kurven til erhvervsuddannelserne er knækket, færre unge har frafald, flere unge vælger det naturvidenskabelige til. Samtidig er 44 % stresset over uddannelsesvalget, motivationen daler, flere vurderes ikke uddannelsesparate, og hver 3. pige i 8. klasse er ofte eller hele tiden presset.
08-01-2018
author:
Nicolaj Ejler
Image:
Nicolaj Ejler 200x200
Short text:
Fagprofessionelle har i dag ikke en tilstrækkelig systematisk refleksionskultur. De er ikke tilstrækkeligt målbevidste, de står på for lidt data, og de reflekterer ikke tilstrækkeligt systematisk. Men der er et kæmpe potentiale for at genvinde en professionsautonomi.
04-10-2017
author:
Line Kreibke
Image:
Line M 200x200
Short text:
Det er paradoksalt, at selv samme reform, som skal sikre afklarede studerende og færre dobbeltuddannelser, i stedet for skaber usikre studerende. 
Side 1 af 9 Næste
Vrå Højskole
AFS
Schultz  Annexstræde 5  2500 Valby  T: 7228 2826  E: kundeservice@schultz.dk
Indstillinger for cookie-samtykke